Sunday, February 8, 2009

LABUR RM1 DAPAT RM7

Ini bukan program terbaru, ini bukan skim cepat kaya dan bukan juga pelaburan internet. Tapi ini ialah ibarat rezeki yang anda dapat jika anda bersedekah dengan ikhlas.

Kalau anda mahu jadi kaya, maka anda kena rajin menderma. Lagi kesempitan wang, lagi rajin anda menderma. Anda mesti sentiasa membantu orang lain yang memerlukan. Jadikan ia tabiat sepanjang hayat anda.

Logiknya mudah. Kalau anda mahu orang lain senyum kepada anda, maka anda senyumlah kepada orang lain. Siapa mahu memberikan senyuman yang manis mereka kepada anda kalau anda sendiri bersifat sombong?

Malangnya, ramai daripada kita melakukan sebaliknya. Kita selalu memberikan sedekah sekiranya ada lebih. Kita tidak mahu menjadikan ia sebagai satu rutin yang wajib dilakukan. Malah, lebih menakjubkan ada yang mintak duit baki selepas memberikan derma. Kita terlalu berkira kalau mahu menderma.

Seperti ayat Al-Quran di bawah:

"Perbandingan orang-orang yang membelanjakan harta mereka pada jalan Allah (berzakat/sedekah) seperti sebiji benih yang menghasilkan tujuh tangkai dan setiap tangkai itu pula menghasilkan seratus biji benih (buah). Dan Allah itu melipatgandakan kekayaan bagi barangsiapa yang dikehendaki-Nya dan Allah itu Maha Kekayaan-Nya dan lagi amat mengetahui."
(al-Baqarah (2): 261)


Tak percaya dengan janji Allah..? Lu fikir la sendri..

P/S : Mmg untung..rm 1 x 7 (7 tangkai) x 100 (seratus biji benih) = rm 700..uhh!! mulai ari ne..aku akan berbanyakkan menderma..jika aku menderma rm 500..maka aku akan di limpahi rm 500 x rm 700 = rm 350 000.00...amin amin amin....

0 comments:

website hit counters
Get a free hit counter here.

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP