Friday, August 7, 2009

CHRISTIAN THE LION

christian the lion -

kisah benar 2 lelaki membela singa pd thn 70-an dulu. mereka telah memelihara singa tersebut dari baby..sehingga pada satu masa, singa tersebut telah besar dan mereka tidak mempunyai ruang bagi singa tersebut..apa yg boleh mereka lakukan adalah menghantar singa tersebut ke afrika di mana tempat ia sepatutnya berada..setahun kemudian, 2 lelaki itu pergi ke afrika untuk melihat singa itu dan ................. :(



P/S : ada masanya kita lupa apa itu kasih sayang terhadap haiwan..

Thursday, August 6, 2009

PENGHINAAN ISLAM OLEH SEORANG MURTAD

Wednesday, August 5, 2009

PENIPUAN KEDAI KOMPUTER



Dunia memang penipuan, ada penipuan yang dapat kita jangkakan, ada pula penipuan yang tidak dijangkakan. Berita yang disiarkan oleh five tv UK semalam, menarik saya untuk mencoretkan sedikit nasihat kepada pembaca berkenaan penipuan serius yang dilakukan oleh kedai-kedai baiki komputer. Laporan dan kajian yang dilakukan adalah di beberapa buah kedai di London, tetapi saya yakin ia mungkin sahaja berlaku di tempat lain khususnya Malaysia.

Menurut laporan itu, pihak penyiasatan sengaja merosakkan sedikit komputer mereka dengan melonggarkan internal cip memori (amat muda untuk dibaiki). Kemudian, menyerahkannya ke beberapa buah kedai komputer untuk proses baikpulih.

Apa yang menarik, pada masa yang sama, mereka memasang sejenis alat khusus tersembunyi di komputer masing-masing berupa kamera, yang boleh merakam wajah technician di hadapan screen komputer dan juga apa sahaja page yang ditekan oleh technician tersebut.

Keputusan yang diperolehi amat mengejutkan iaitu :-

1. Hanya satu kedai yang jujur terus terang memberitahu hanya kerosakan kecil dan ia dibaiki tanpa bayaran.

2. Semua kedai lain (hampir 5 buah), didapati membuka fail peribadi pemilik computer, melihat gambar peribadi pemilik computer, malah lebih dahsyat mereka turut menyalin sebahagian gambar dan maklumat peribadi.

3. Mereka juga cuba berkali-kali untuk akses ke laman internet banking yang digunakan oleh pemilik komputer, tetapi gagal kerana di dalam kes ini komputer yang dihantar adalah dirancang dan pemilik sengaja memasukkan butiran palsu. Ini bermakna jika orang biasa yang kerap memasuki internet banking melalui komputer kita yang rosak ini, maka dengan mudah pihak technician komputer boleh mencuri segala maklumat, malah boleh mengakses akaun bank kita juga.

4. Mereka juga boleh mengakses segala akaun email dan sebagainya kerana password kita yang boleh diperolehi dari komputer kita.

5. Mereka juga didapati menipu pelanggan apabila mengatakan kerosakan serius, ada yang mencadangkan pelanggan agar menukar motherboard computer yang berniali GBP 130 (RM750), sedangkan pihak penyiasat sengaja melonggar satu memori cip sahaja. Bayangkan bagaiamana penipuan sebegini dengan mudah berlaku dalam industry pembaikpulihan computer. Dalam kes ini, dua pihak telah membayar ‘refund' kepada pihak penyiasatan apabila penipuan mereka dibongkarkan sejurus selepas itu. Malangnya, syarikat yang menipu bukan hanya syarikat kecil tetapi termasuk syarikat gergasi seperti PC World!.

Berdasarkan laporan di atas, saya suka menasihatkan orang ramai agar berifkir panjang dan membuat pilihan sebaik-baiknya sebelum menghantar lap top atau desktop anda untuk pemulihan.

Anda mungkin tiada gambar peribadi sexy yang ingin dirisaukan, tetapi bagaimana dengan maklumat perbankan internet, email, facebook dan sebagainya.

Beringat-ingatlah..

AISKRIM WALLS ADA E407 & E471

(klik gambar untuk lebih jelas)
"Sapa sangka aiskrim yg di makan sejak sekian lama ada mengandungi E-471 & E407?? "
P/S : Mcm aku penah makan la..padan la sedap...kah kah kah..

Monday, August 3, 2009

KENAPA PEREMPUAN SELALU GAMBAR MUKA SAHAJA








Sunday, August 2, 2009

PRODUK MENARIK UNTUK PEREMPUAN!!



Berikut adalah cara-cara menggunakan alat ini (dibantu dengan gambar).

1. Mula-mula, posing dengan sampel produk sebagai tanda bangga boleh berdiri sama tinggi dengan lelaki (boleh kencing secara pancutan)

2. Keluarkan alat.

3. Regangkan alat. Masa dalam bungkusan, alat tu terlipat. So bila dikeluarkan kena regangkan supaya bentuk seperti alur terbentuk

4. Bukak seluar...

5. Letakkan alat di bahagian yang akan keluar kotoran. Bersedia untuk buka 'tangki'

6. Aaaaahhhh...Akhirnya kotoran dikeluarkan tanpa lelehan. Hebat kan?

"Kali ini saya boleh jadi seperti lelaki, pancut di mana-mana saya suka. Hahaha" Kata model ni dengan megahnya.

"Macam ni. Hebat kan?"

"Sekarang saya tak perlu mencangkung lagi untuk buang air kecil." kata pengguna di atas

"Yey, lelaki ada z***r. Perempuan pun ada. Perempuan hebat."

P/S : Kah kah kah kah...gempak...dapatkan segera di pasaran..kencing berdiri dengan segera..rasai kenikmatannya..lol...kah kah kah..

MANUSIA GENIUS

1. Kim Ung-Yong: Attended University at age 4, Ph.D at age 15; world's highest IQ



This Korean super-genius was born in 1962 and might just be the smartest guy alive today (he's recognized by the Guinness Book of World R ecords as having the highest IQ of anyone on the planet).. By the age of four he was already able to read in Japanese, Korean, German, and English. At his fifth birthday, he solved complicated differential and integral calculus problems. Later, on Japanese television, he demonstrated his proficiency in Chinese, Spanish, Vietnamese, Tagalog, German, English, Japanese, and Korean. Kim was listed in the Guinness Book of World R ecords under "Highest IQ"; the book estimated the boy's score at over 210.

Kim was a guest student of physics at Hanyang University from the age of 3 until he was 6. At the age of 7 he was invited to America by NASA. He finished his university studies, eventually getting a Ph.D. in physics at Colorado State University before he was 15. In 1974, during his university studies, he began his research work at NASA and continued this work until his return to Korea in 1978 where he decided to switch from physics to civil engineering and eventually received a doctorate in that field. Kim was offered the chance to study at the most prestigious universities in Korea , but instead chose to attend a provincial university. As of 2007 he also serves as adjunct faculty at Chungbuk National University .


2. Gregory Smith: Nominated for a Nobel Peace Prize at age 12



Born in 1990, Gregory Smith could read at age two and had enrolled in university at 10. But “genius” is only one half of the Greg Smith story. When not voraciously learning, this young man travels the globe as a peace and children’s rights activist.

He is the founder of International Youth Advocates, an organization that promotes principles of peace and understanding among young people throughout the world. He has met with Bill Clinton and Mikhail Gorbachev and spoke in front of the UN. For these and other humanitarian and advocacy efforts, Smith has been nominated four times for a Nobel Peace Prize. His latest achievement? He just got his driver license.


3. Akrit Jaswal: The Seven Year-Old Surgeon




Akrit Jaswal is a young Indian who has been called "the world's smartest boy" and it's easy to see why. His IQ is 146 and is considered the smartest person his age in India —a country of more than a billion people.

Akrit came to public attention when in 2000 he performed his first medical procedure at his family home. He was seven. His patient — a local girl who could not afford a doctor — was eight. Her hand had been burnt in a fire, causing her fingers to close into a tight fist that wouldn't open. Akrit had no formal medical training and no experience of surgery, yet he managed to free her fingers and she was able to use her hand again.

He focused his phenomenal intelligence on medicine and at the age of twelve he claimed to be on the verge of discovering a cure for cancer. He is now studying for a science degree at Chandigarh College and is the youngest student ever accepted by an Indian University

P/S: erkk..aku abis upsr umur 12 thn..hampehhh..langsung x genius..

There was an error in this gadget

RENUNGAN HARI INI

website hit counters
Get a free hit counter here.

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP